Toitumine ja liigsed kilod
Veres kolesterooli alandamine aeglustab südameveresoonte ahenemist nn.
ateroskleroosi. Selle tõttu on tähtis teha toidulaual valik.
Südamehaige toidulaud võiks olla kerge, väherasvane ja sama
mitmekülgne. Selline laud on ühtlasi kasuks dieedipidajatel.
- Peamine on rasva vähendamine – väherasvased piimatooted, lihatoodetest – kala ja kana.
- Soovitatud on keedetud ja hautatud toidud, praadimisel võiks kasutada õlisid.
- Kanamune pole soovitav süüa rohkem kui üks nädalas, munakollase kõrge kolesterooli sisalduse tõttu.
- Kasulikud on juur- ja puuviljad, toortoidud.
- Suhkru ja magusa tarbimist on soovitav vähendada.
- Liigne soola kasutamine võib põhjustada liigset vedeliku kogumist organismis, turseid, kõrgenenud vererõhku.
Soovitav on süüa tihedamini ja kergemini, õhtupoolikul ja enne magama heitmist mitte raskesti seeditavaid produkte.
Litsenseeritud: Creative Commons Attribution Non-commercial Share Alike License 3.0