Hoidistamine

 

 

 

Hoidised Toiduainete säilitamist võib pidada inimkonna esimeseks kulinaarseks oskuseks, mis kasvas välja vajadusest jääda ellu ka rasketel eluperioodidel. Riknenud hoidis võib olla inimorganismile kahjulik. Eesmärgipärase hoidise tegemiseks on vajalik mõista erinevate konserveerimismeetodite olemust ning konserveerivate ainete mõju toiduainetele.

Koostatud õpiobjekt on suunatud peamiselt kodunduse eriala üliõpilasele individuaalseks tutvumiseks. Materjali põhjalikuks läbitöötamiseks kulub orienteeruvalt 5 akadeemilist tundi.

Õppematerjali läbinu:

  • omab ülevaadet konserveerimise ajaloost
  • mõistab milline on konserveerivate ainete ülesanne hoidistamisel
  • tunneb erinevaid konserveerimismeetodeid ning oskab valida vajadusele vastavalt sobivaima
  • teab millistest etappidest koosneb hoidistamise protsess ning oskab oma tööd planeerida
  • oskab eristada söögiks kõlbmatuid hoidiseid


Õpiobjekt valmis oktoobris 2009, ning selle koostas Tallinna Ülikooli Tööõpetuse osakonna lektor Jaana Tamm.


Creative Commons License

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License.

J.Tamm, 2009