Tekst 3 Maasikamustikapirukas   Tainas: 5 dl laiget vett 2 tl soola 1,5 dl suhkrut 1 tükk (ehk 50 g) pärmi 1 kanamuna 2 sl (=supilusikas) kardemomi 150 g sula margariini või võid 14 dl nisujahu   Võidmisse: Munakollast   Katteks: 1+1 rl kartulijahu 1 l püreestatud maasikat 1 l püreestatud mustikat   Valmistamisõpetus: Sega vette pärm, sool, suhkur, kardemom ja või. Puista sekka jahu tasapisi. Sõtku valmis tainas. Pane lina poti peale ja lase tainal umbes 20-30 minutit kahekordseks kerkida. Kalla tainas jahuseks tehtud lauale küpsetuspaberi peale ja rulli tainas siledaks. Lõika taina servadelt kuus viilu ja lase viilud rullitehtud taina peale risti. Kääri taina servad üles. Lase kerkida veel lina all hulga aega. Vala ootamise ajal mustikat potti ja lisa sekka kartulijahu 2-3 supilusikat ning suhkrut maitse järgi. Sega ära. Tee samuti mansikale. Määri taina servad ja viilud munavõiga. Küpseta ahju keskosas 220 kraadi juures umbes 20 minutit. Võta pirukas ahjust välja ja raputa suhkrut peale.